Zelenina v zahradě - v obchodě - v kuchyni - Klimentová, Maryna, 1905-1987 (Knižnice domácího hospodaření ;, 1959)
Abecední přehled různých druhů zeleniny s pestrým výběrem receptů kuchyňské přípravy. Kniha propaguje zeleninu jako důležitou složku výživy lidu a proto klade důraz na správnou přípravu, která co nejméně poškozuje biologickou hodnotu. Popisem jakostních tříd slouží obchodu i kontrolorům prodeje, jakosti a ceny zeleniny.