Operátorové algebry - Kvapil, Jan (2016)
V této bakalářské práci se zabýváme problematikou operátorových algeber. Zejména se zabýváme C*-algebrami a AF-algebrami a dokazujeme pro ně GNS-konstrukci. Na závěr se soustředíme na příklady těchto algeber, a to na prostoru Cantorova diskontinua a Penroseova dláždění.