Zeleň ve městě - Novotný, Jiří, 1911-2000 (Praha : Státní nakladatelství technické literatury, 1958)
O účelu, historii a systému městské zeleně, o jejím zřizování a údržbě. Zvláštní část publikace je věnována seznamu nejčastěji užívaných i nevhodných dřevin
Abecední seznam dřevin s latinskými a českými názvy
Obsahuje bibliografii a rejstříky
Keywords: rozvoj měst; veřejná zeleň; urban development; urban plants; monografie; monographs