Zeleň ve městě - Novotný, Jiří, 1911-2000 (Řada stavební literatury, 1958)
O účelu, historii a systému městské zeleně, o jejím zřizování a údržbě. Zvláštní část publikace je věnována seznamu nejčastěji užívaných i nevhodných dřevin