Tulipány a ostatní cibulové květiny - Vaněk, Vlastimil, 1918-1999 (Rostlinná výroba, 1967)
Obsáhlá publikace, první v naši literatuře, zahrnuje tulipány, hyacinty, narcisy, lilie a drobné cibulové květiny. Uvádí nejen rody a druhy u nás pěstované, ale i méně známé, jež lze získat dovozem. Kromě historie pěstování,zeměpisného rozšíření, botanického zařazení a třídění, biologie a morfologie věnuje pozornost šlechtění, pěstování, množení a použití. Závěrem se zabývá rychlením cibulových květin, chorobami a škůdci. S připravovanou knihouMečíky a ostatní hlíznaté květiny bude tvořit nedílný organický celek.