Využití grafenu pro enzymové biosensory - Zalejský, Gino (2016)
Tato práce se zabývá grafenem jakožto nanomateriálem, který má díky svým mimořádným elektrochemickým vlastnostem potenciál zvýšit odezvu biosenzorů a zvýšit tak i citlivost samotného biosenzorického měření. Grafen zde zejména zvyšuje aktivní povrch elektrody, zvyšuje vodivost a napomáhá imobilizaci enzymu. Za účelem ověření tohoto efektu byly připraveny platinové a grafitové elektrody modifikované grafenem a změřena odezva při reakci enzymu Acetylcholinesterázy s acetylthiocholinem jako substrátem a změna odezvy v přítomnosti inhibitoru Acetylcholinesterázy. Jako inhibitor byl vybrán Eserin (Fysostigmin).