Strukturní a funkční analýza telomeráz - Dokládal, Ladislav; Sýkorová, Eva, 1970-; Masarykova univerzita. Národní centrum pro výzkum biomolekul (2016)
V této dizertační práci se věnuji charakterizaci telomerázy z Arabidopsis thaliana. Pomocí kvasinkového dvouhybridního testu a bimolekulární fluorescenční komplementace studuji proteinové interakce TERT podjednotky telomerázy s ohledem na její doménovou strukturu. Dále se snažím analyzovat fyziologický význam těchto interakcí na odpovídajících T-DNA inzerčních mutantech s využitím biochemických a molekulárně-biologických přístupů.
In this PhD Dissertation I characterize telomerase from Arabidopsis thaliana. Using yeast two hybrid test and bimolecular fluorescence complementation I study protein interactions of the TERT subunit of telomerase with respect to its domain structure. I further analyze physiological significance of these interactions on corresponding T-DNA insertion mutants using biochemical and molecular-biological approaches.
Vedoucí práce: Eva Sýkorová
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2016
Keywords: interakce protein-protein; telomerasa; telomery; protein-protein interaction; Telomerase; Telomere; disertace; dissertations