Strukturní a funkční analýza telomeráz - Dokládal, Ladislav (2016)
V této dizertační práci se věnuji charakterizaci telomerázy z Arabidopsis thaliana. Pomocí kvasinkového dvouhybridního testu a bimolekulární fluorescenční komplementace studuji proteinové interakce TERT podjednotky telomerázy s ohledem na její doménovou strukturu. Dále se snažím analyzovat fyziologický význam těchto interakcí na odpovídajících T-DNA inzerčních mutantech s využitím biochemických a molekulárně-biologických přístupů.