Využití povrchového bariérového výboje pro depozici tenkých ochranných vrstev - Dluhoš, Jiří (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá plazmatem a jeho využitím k úpravě povrchů se zaměřením na volnou povrchovou energii. Praktickým cílem je příprava hydrofilních povrchů s využitím plazmatu v povrchovém bariérovém výboji a zjištění závislosti dosažené hydrofility na některých podmínkách přípravy. Výsledky jsou vyhodnoceny výpočtem volné povrchové energie pomocí statického měření kontaktního úhlu.