Hladiny látek narušujících hormonální rovnováhu ve výrobcích a materiálech - Králová, Natálie (2016)
Teoretickou část bakalářské práce tvoří literární rešerše dostupných dat o hladinách látek narušujících hormonální rovnováhu ve výrobcích a materiálech. Při vyhledávání informací byly použity články a reporty z ověřených, chemických databází. V této části je popisováno co jsou endokrinní disruptory, jejich funkce a škodlivé účinky. Dále zde byly popsány vlastnosti, použití a expoziční cesty chemických látek. V praktické části bakalářské práce je navržena struktura a klasifikace chemických látek, za účelem vytvoření či zdokonalení databáze, která bude v souladu s databází Genasis.