Distribuce persistentních organických polutantů v profilech lesních půd v závislosti na půdních vlastnostech a podmínkách prostředí - Ambrosová, Alena (2016)
Půda je jedna z důležitých složek životního prostředí. Představuje složitý ekosystém, ve kterém dochází ke kumulaci, pohybu a také k odbourávání toxikantů. Tato diplomová práce se věnuje hodnocení současného stavu výskytu persistentních organických polutantů v lesních půdách. V rámci praktické části byly popsány metodiky dvou významných projektů, které jsou zaměřeny na difúzní kontaminaci lesních půd v České republice organickými polutanty. Vyhodnocení bylo provedeno u polycyklických aromatických uhlovodíků na základě různých vlivů.