Makromycety vybraných jedlin jihozápadní Moravy - Záškoda, Jiří (2016)
Diplomová práce charakterizuje zájmová území z hlediska mykoflóry. Výzkum se věnuje vybraným jedlovým lesům na jihozápadní Moravě. Část věnovaná jedli bělokoré popisuje jedli jako významný ekologický prvek a jako dřevinu mizející z našich lesních ekosystémů. Práce podává podrobný přehled druhového zastoupení makromycet v Přírodní rezervaci Hošťanka, Přírodní rezervaci U doutné skály a na dvou lesních lokalitách poblíž obce Onšov nedaleko Vranova nad Dyjí. Jedná se o různé typy jedlových porostů, které se liší stupněm zachovalosti a také reliéfem terénu, na kterém se rozprostírají. Práce tak porovnává mykobiotu obhospodařovaných jedlových porostů v plošším reliéfu s jedlinami na svazích zaříznutých údolí s větším množstvím mrtvého dřeva, které jsou ponechané přirozenému vývoji. Záznam vybraných ekologických faktorů na jednotlivých zájmových lokalitách slouží k lepšímu pochopení jejich vlivu na rozdílnou diverzitu makromycet.