Depoziční a termální prostředí transformních rozhraní na příkladu Guayany a Ghany - Molčan, Matej (2016)
Táto štúdia syntetizuje dostupnú literatúru a využíva dáta z vrtov z dvoch protiľahlých kontinentálnych okrajov, vrátane stratigrafických a litologických údajov pre účely modelovania poklesu, sedimentácie a tepelnej histórie pasívneho okraju Guyany, resp. transformného okraju Ghany.