Vznik a vývoj inkrustací na těžebních sondách zásobníků zemního plynu - Krajčová, Jana (2016)
V této diplomové práci se věnuji studiu inkrustací na třech těžebních sondách podzemních zásobníků zemního plynu, které negativně ovlivňují permeabilitu filtrů a znesnadňují plynulý průchod plynu. Cílem práce je popsat jejich chemické a minerální složení pomocí nejrůznějších metod a pokusit se tak určit možnou příčinu jejich vzniku. Kromě samotných vzorků inkrustací byly zkoumány také okolní horniny. Zjištění jejich složení by také mohlo přispět k určení způsobu vzniku inkrustací.