Přírodní poměry a flóra území jihovýchodně od České Skalice - Nešetřilová, Klára (2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na území, které se nachází jihovýchodně od České Skalice (Východní Čechy, Česká republika), na jeho charakteristiku přírodních podmínek a na výskyt cévnatých rostlin, které jsem zpracovala na základě literárních údajů. Studovaná oblast se nachází v nadmořské výšce od 300 do 440 m. Průměrná teplota je - 3 °C v lednu a 17 °C v červenci. Roční suma srážek je 700mm. Podloží této oblasti tvoří pískovce, slínovce a spraše. Převažuje zde hnědá půda. Oblast je odvodňována řekou Olešnice, Rovenským potokem a Všelibským potokem do řeky Úpy. V přírodní rezervaci Dubno se nachází Zlíčský rybník. Práce zahrnuje také seznam 546 cévnatých rostlin, které byly do dnes již v oblasti zaznamenány. Druhy jsou uvedeny abecedně a seznam lokalit je jmenovitě přidán ke každému taxonu.