Analýza implementace veřejné podpory v ČR - Procházka, Petr (2015)
Práce pojednává o právní úpravě ukotvující veřejnou podporu v EU a ČR a nahlíží na ni z pohledu poskytovatele veřejné podpory i příjemce veřejné podpory. Každá kapitola je členěna do třech částí, tj. teoretické, analytické a dílčího závěru. Nejprve se práce zabývá samotným institutem veřejné podpory, dále implementací veřejné podpory v ČR z pohledu poskytovatele veřejné podpory, institucionálním ukotvením veřejné podpory v ČR a v závěru procesním cyklem veřejné podpory z pohledu žadatele. K dosažení cílů práce se používají zejména komparační metody a SWOT analýzy. Cílem práce je nahlížet na veřejnou podporu z pohledu ovlivňování suverenity ČR, konkurenceschopnosti ČR na mezinárodní úrovni, transparentnosti, efektivity vynakládání finančních prostředků a ovlivňování tuzemského podnikatelského prostředí. V závěru práce jsou shrnuty veškeré poznatky, které z větší části potvrzují původní hypotézy zaměřující se na suverenitu státu a nehospodárnost vynaložených finančních prostředků.