Možnosti dovolávat se zásady legitimního očekávání v řízeních o správních deliktech zahajovaných z moci úřední s poukazem na odlišný postup správních orgánů ve skutkově obdobných případech - Pařil, Jaromír (2015)
Předmětem disertační práce je zhodnocení, zda, případně za jakých podmínek, se lze dovolávat zásady legitimního očekávání v případech, kdy příslušné správní orgány mají z vlastní činnosti či z podnětů třetích osob informace o jednání, které lze předběžně posoudit jako deliktní, avšak příslušný správní orgán zahájí správní řízení jen vůči některým potenciálně deliktně se chovajícím subjektům, které následně v tomto řízení za spáchání správního deliktu sankcionuje, případně se zahájením správního řízení vůči některým potenciálně deliktně se chovajícím subjektům a jejich případným sankcionováním v tomto řízení selektivně vyčkávají nebo takové jednání některých subjektů dokonce mlčky akceptují.