Outsourcing IT z pohledu veřejných zakázek - Mrzenová, Radka (2015)
Předmětem disertační práce „Outsourcing IT z pohledu veřejných zakázek“ je analýza vybraných rizik procesu zadávání veřejných zakázek, jejichž předmětem je outsourcing IT. První část práce je zaměřena na volbu zadávacího řízení. Druhá část analyzuje vybrané instituty zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, jejichž nastavení může ovlivnit proces výběru nejvhodnějšího poskytovatele outsourcingu IT. Práce je doplněna o rozbor této problematiky ve vztahu k aktuálnímu návrhu nové právní úpravy. Autorka práce se snaží poukázat na fungování zadávání veřejných zakázek v praxi a s tím související problémy, případně nastínit možná řešení těchto problémů.