Tulipány, narcisy, hyacinty - Vaněk, Vlastimil, 1918-1999 (Rostlinná výroba, 1974)
Kromě praktických pěstitelských rad, jak si počínat při hnojení, výsadbě, ošetřování, sklizni cibulí, při rychlení a ochraně tulipánů, narcisů a hyacintů uvádí příručka obsáhlý soupis původních druhů, variet a forem. Přináší rovněž zajímavé informace o morfologických a biologických vlastnostech okrasných cibulovin, jejich zeměpisném rozšíření a historii pěstování.