Skleněné domovy : o akvariích a terrariích - Lhotský, Bohumil (Polytechnické příručky, 1955)
Autor soustavně popisuje akvaria, akvarraria i terraria od jejich založení až po práci s udržováním a péči o pěstovaná zvířátka a zároveň zábavným způsobem vysvětluje vše, s čím se akvaterrarista může při své práci setkat. Podává též pokyny ke stavbě "skleněných domovů", uvádí výběr rostlin a živočichů, popisuje jejich vlastnosti, nároky i způsob života a zabývá se zvířecími chorobami a jejich léčením.