Řízení kvality ve vybrané oblasti činnosti veřejné vysoké školy - Zemanová, Lenka (2015)
Disertační práce reaguje na strategickou situaci v ČR, kdy se do popředí zájmu dostávají tzv. další role vysokých škol, v nichž významnou roli představuje přenos vědeckých výsledků do praxe a zajištění efektivity tohoto přenosu. Prakticky orientovaná práce na podkladě provedení potřebných analýz a šetření identifikuje překážky a brzdy bránící efektivitě přenosu vědeckých poznatků do praxe spočívající v především v organizačních a technologických faktorech. Na základě provedených rozborů a jejich vyhodnocení je navrženo konkrétní modelové opatření formou zavedení systému řízení kvality jako standardizovaného nástroje zlepšování výkonnosti organizace.