Potenciál využití moderních manažerských metod ve veřejné správě na městském úřadě - Tůma, Jan; Janíček, Ladislav, 1964-; Masarykova univerzita. Právnická fakulta (2015)
Metody zvyšování kvality ve veřejné správě se v organizacích veřejného sektoru uplatňují stále častěji. To je také případ městského úřadu ve Strakonicích, který je v oblasti aplikace zvyšování kvality své činnosti jedním z průkopníků. S procesem postupného systematického zvyšování kvality své činnosti se na úřadě začalo v letech 2005 a 2006 aplikací metod Benchmarking, CAF - společný hodnotící rámec a MA21 - Zdravé město. V současné době, kdy se celá Česká republika nachází na začátku nového programovacího období, je aktuální potřeba zvyšovat kvalitu v oblasti projektového řízení. Proto jsem si jako cíl své disertační práce zvolil zpracování Metodiky projektového řízení, která, jak pevně věřím, pomůže městu Strakonice získat nemalé dotační prostředky a tím zvýšit kvalitu života nejen pro obyvatele vlastního města Strakonice, ale i pro obyvatele obcí správního obvodu obce s rozšířenou působností.
Methods of improving the quality of public administration in the public sector organizations increasingly applied. This is also the case of the municipal office in Strakonice, which is in the application of quality improvement activities one of its pioneers. The systematic process of gradual improvement of the quality and its activities in the office started in 2005 and 2006 applications of Benchmarking, CAF and MA21 - Healthy City. At present, when the Czech Republic is at the beginning of the new programming period, the current need is to increase the quality of project management. Therefore I have chosen as my doctoral thesis handling project management methodology, which I firmly believe helps the town of Strakonice to gain considerable subsidies to improve the quality of life not only for residents in Strakonice, but also for those within the range of its administrative district.
Dizertace (MPA)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2015
Vedoucí práce: Ladislav Janíček
Anglické resumé
Keywords: management; městské úřady; veřejná správa; management; municipal offices; public administration; závěrečné práce; final theses