Potenciál využití moderních manažerských metod ve veřejné správě na městském úřadě - Tůma, Jan (2015)
Metody zvyšování kvality ve veřejné správě se v organizacích veřejného sektoru uplatňují stále častěji. To je také případ městského úřadu ve Strakonicích, který je v oblasti aplikace zvyšování kvality své činnosti jedním z průkopníků. S procesem postupného systematického zvyšování kvality své činnosti se na úřadě začalo v letech 2005 a 2006 aplikací metod Benchmarking, CAF - společný hodnotící rámec a MA21 - Zdravé město. V současné době, kdy se celá Česká republika nachází na začátku nového programovacího období, je aktuální potřeba zvyšovat kvalitu v oblasti projektového řízení. Proto jsem si jako cíl své disertační práce zvolil zpracování Metodiky projektového řízení, která, jak pevně věřím, pomůže městu Strakonice získat nemalé dotační prostředky a tím zvýšit kvalitu života nejen pro obyvatele vlastního města Strakonice, ale i pro obyvatele obcí správního obvodu obce s rozšířenou působností.