Řízení ve věcech podmínek provozu vozidel na pozemních komunikacích - Mozdřeň, Dalibor (2015)
Řízení ve věcech podmínek provozu vozidel na pozemních komunikacích vychází ze samotného pojetí provozu a provozování vozidel. Prvoinstančně jej zabezpečují úřady obcí s rozšířenou působností v rámci svých správních obvodů. Jádrem disertační práce se stal vývoj a současný stav v registraci vozidel, včetně navazujících kroků, se zaměřením na poslední aktuální změnu zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, která se odráží ve způsobu evidence a registrace vozidel včetně postupu správních orgánů v případech, kdy dochází k neplnění zákonných norem. Práce je doplněna o hledisko českých i evropských informačních systémů v této oblasti, včetně vzájemného propojení.