Identifikace a analýza problémů v urbánním prostředí - Knoflíčková, Alžběta (2016)
Diplomová práce se zabývá problémy, které se vyskytují ve stále více urbanizovaném prostředí. První část práce zahrnuje identifikaci problémů v urbánním, přesněji městském prostředí na třech úrovních - ve vyspělých státech, rozvojových státech a ve městě Brně. Druhá, praktická část je tvořena analýzou rozhovorů s vybranými komunikačními partnery. Rozhovory jsou primárně zaměřeny na problémy na území města Brna, doplněny jsou však i subjektivními názory dotazovaných na celkovou problematiku diplomové práce. Závěrem jsou zhodnoceny a porovnány výsledky jak teoretické, tak praktické části.