Brněnské taxislužby - Daněk, Martin; Andráško, Ivan; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2016)
Taxislužby jsou nedílnou součástí osobní přepravy převážně ve velkých městech. I v Brně mají svojí tradici. Tato práce se zabývá popisem taxislužeb na území města Brna, konkrétně v centru Brna. Pozornost klade na taxi stanoviště. Správa taxislužby a s tím spojených taxi stanovišť není jednoduchá, a jak práce ukazuje, Brno ji v posledních letech nevěnovalo velkou pozornost. Práce formou rozhovorů s taxikáři, se zástupci městské správy a formou dotazníků se zákazníky taxislužeb zjišťuje současný stav taxislužeb a snaží se navrhnout možná zlepšení.
Taxi services are part of personal transportation for a long time. It has tradition in Brno too. This diploma thesis is about taxi services in Brno, especially in town centre. Taxi stands are the main topic of this work. Taxi service administration is not easy and as this work shows, Brno has not paid much attention to it in past few years. Interviews with taxi drives and with people from Department of Transportation and questionnaires amongst taxi customers were main ways how to get to know the current situation about taxi services in Brno.
Vedoucí práce: Ivan Andráško
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2016
Keywords: taxislužba -- Česko; taxi -- Czechia; Brno (Česko); Brno (Czechia); diplomové práce; master's theses