Brněnské taxislužby - Daněk, Martin (2016)
Taxislužby jsou nedílnou součástí osobní přepravy převážně ve velkých městech. I v Brně mají svojí tradici. Tato práce se zabývá popisem taxislužeb na území města Brna, konkrétně v centru Brna. Pozornost klade na taxi stanoviště. Správa taxislužby a s tím spojených taxi stanovišť není jednoduchá, a jak práce ukazuje, Brno ji v posledních letech nevěnovalo velkou pozornost. Práce formou rozhovorů s taxikáři, se zástupci městské správy a formou dotazníků se zákazníky taxislužeb zjišťuje současný stav taxislužeb a snaží se navrhnout možná zlepšení.