Využití informačních a komunikačních technologií v procesu zadávání veřejných zakázek /

Disertační práce se zabývá problematikou využívání informačních a komunikačních technologií v procesu zadávání veřejných zakázek. Úvodní část je věnována vývoji právní úpravy v oblasti elektronizace zadávacího řízení a identifikaci nejvýznamnějších legislativních opatření, která měla pozitivní dopad...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Baumruková, Dagmar (*ap)
Corporate Author: Masarykova univerzita. Právnická fakulta (*ip)
Other Authors: Polčák, Radim, 1978- (*vp)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2015
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/420189/pravf_c/
Cover Image
LEADER 04591ctm a22006617i 4500
001 MUB01006359042
003 CZ BrMU
005 20170728123046.0
008 160211s2015 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2016-05-20 
035 |a (ISMU-VSKP)275565 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD010  |e rda 
041 0 |a cze  |b eng 
072 7 |a 004  |x Počítačová věda. Výpočetní technika. Informační technologie  |2 Konspekt  |9 23 
080 |a 004  |2 MRF 
080 |a 621.39+004.7  |2 MRF 
080 |a 351.712  |2 MRF 
080 |a (043.3)  |2 MRF 
100 1 |a Baumruková, Dagmar  |% UČO 420189  |* [absolvent PrF MU]  |4 *ap 
242 1 0 |a Use of information and communication technology in the procedure of procurement of public contracts  |y eng 
245 1 0 |a Využití informačních a komunikačních technologií v procesu zadávání veřejných zakázek /  |c Dagmar Baumruková 
264 0 |c 2015 
300 |a 80 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Dizertace (MPA)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2015 
500 |a Vedoucí práce: Radim Polčák 
520 2 |a Disertační práce se zabývá problematikou využívání informačních a komunikačních technologií v procesu zadávání veřejných zakázek. Úvodní část je věnována vývoji právní úpravy v oblasti elektronizace zadávacího řízení a identifikaci nejvýznamnějších legislativních opatření, která měla pozitivní dopad na elektronizaci veřejného zadávání v České republice. Za účelem stanovení míry využívání ICT je podroben procesní analýze celý životní cyklus zadávacího řízení, včetně jednotlivých dílčích úkonů veřejného zadavatele. Posouzeny jsou rovněž časové a finanční náklady na administraci veřejných zakázek v podobě tzv. transakčních nákladů. Závěr práce je věnován optimalizaci procesu, jehož cílem je zvýšit míru využívání informačních a komunikačních prostředků a tím dosáhnout vyšší efektivity zadávacího řízení.  |% cze 
520 2 9 |a This doctoral thesis deals with using information and communication technology during procurement of public contracts. The introduction is devoted to the development of national legislation in the field of electronization of the procurement and identification of the most significant legislation measures with positive outcome for electronic procurement of public contracts in the Czech Republic. The whole life cycle of the procurement procedure including particular operations of the contracting authority is analysed with regards to determining the amount of ICT involvement in the process. Time consumption and financial costs of the public contract administration is taken into account as so called transaction costs. The conclusion describes process optimisation with the aim to increase usability of the ICT and subsequently attain higher efficiency of the procurement of the public contracts.  |9 eng 
546 |a Anglické resumé 
650 0 7 |a informační technologie  |7 ph121106  |2 czenas 
650 0 7 |a komunikační technologie  |7 ph121769  |2 czenas 
650 0 7 |a veřejné zakázky  |7 ph127085  |2 czenas 
650 0 9 |a communication technology  |2 eczenas 
650 0 9 |a information technology  |2 eczenas 
650 0 9 |a public contracts  |2 eczenas 
655 7 |a závěrečné práce  |7 fd186753  |2 czenas 
655 9 |a final theses  |2 eczenas 
658 |a Celoživotní vzdělávání  |b MPA - Master of Public Administration  |c PrF C-CV (MPA)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Polčák, Radim,  |d 1978-  |7 mzk2005312781  |% UČO 21177  |4 *vp 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Právnická fakulta  |7 kn20010709280  |4 *ip 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/420189/pravf_c/ 
CAT |a HONIGOVA  |b 02  |c 20160211  |l MUB01  |h 1359 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20160509  |l MUB01  |h 1546 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20160511  |l MUB01  |h 2324 
CAT |a REPISOVA  |b 02  |c 20160513  |l MUB01  |h 1144 
CAT |c 20160520  |l MUB01  |h 1034 
CAT |a FUKSOVAX  |b 02  |c 20170728  |l MUB01  |h 1230 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180324  |l MUB01  |h 2129 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180810  |l MUB01  |h 1515 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1018 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 2005 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1244 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2016-05-20 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRAF  |a Právnická fakulta  |2 S1DPF  |b Sklad 1, DPF  |3 DPF-14373  |5 3129164769  |4 12  |8 20160211  |f 51  |f Prezenční DPF 
AVA |a LAW50  |b PRAF  |c Sklad 1, DPF  |d DPF-14373  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j S1DPF