Suroviny v parfumerii a kosmetice a jejich zpracování - Soukup, Jan Bohumír (Technické příručky Práce, 1950)
Příručka neomezuje se jen na výrobní stránku parfumů a kosmetických přípravků; všímá si podrobně jejich účinků léčivých i negativních vlivů některých složek preparátů. Autor upozorňuje na pokroky tohoto odvětví, které "zasahuje hluboko do jiných oborů lidského vědění, přizpůsobujíc své přípravky nejnovějším objevům lékařské vědy a úspěšně čerpajíc z novodobých převratných poznatků biologie".