Několik poznámek ke sběru léčivých a aromatických rostlin - Skarnitzl, Eduard, 1894-1970 (Zdravotnické nakladatelství, 1951)
Přehled nejdůležitějších pravidel pro sběrače léčivých rostlin informuje o tom, kdo může, kde a jak byliny sbírat, co jsou to vegetabilní drogy, které části rostlin a v kterou dobu se má sběr provádět, upozorňuje na rostliny jedovaté. Pak radí, jak nasbírané drogy sušit, skladovat. Pokyny o první pomoci při možných úrazech. Pěstování léčivých a aromatických rostlin. Seznam výkupen závodu léčivých rostlin n. p. Biogena.