Kognice a percepce uživatelů map pro orientační běh - Cahel, Marek (2015)
Diplomová práce se věnuje kognitivním a percepčním procesům na příkladu užití map pro orientační běh. Rešeršní část práce předpokládá důkladnou analýzu procesu mapování, značkových klíčů a užití zmíněných map na straně jedné a analýzu současného stavu poznání zpracování prostorové informacemi v závislosti na osobnosti uživatele na straně druhé. Teoretické poznatky budou následně prakticky ověřeny. Součástí práce bude vytvoření mapy v různých variantách značkových klíčů a ověření jejich vlivu na různé skupiny uživatelů. Na základě zjištěných závěrů budou navrženy případné úpravy značkových klíčů.