Kartografické možnosti Storytellingu v prostředí internetu - Svobodová, Alena; Stachoň, Zdeněk, 1980-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2016)
Tato diplomová práce se zabývá propojením kartografických metod a konceptu storytellingu v prostředí internetu. Zabývá se využitím těchto metod jako edukačního nástroje. Uvádí příklady existujících online map a hodnotí je. V této práci jsou definovány hlavní pilíře propojení kartografie a storytellingu a popisány jejich možnosti. Je zde uveden výčet technologických možností tvorby storytellingových map v prostředí internetu. V závěru je navržena a vytvořena vlastní webová mapová aplikace s využitím prvků storytellingu. Tato aplikace je vytvořena pomocí jazyka HTML a Google Maps API. Aplikace je otestována skupinou žáků.
This thesis deals with a connection of cartographic methods with the concept of storytelling in the internet environment. It deals with using these methods as an educative tool. It shows examples of existing online maps and their evaluation. There are three main pillars of the connection of cartography and storytelling stated and their possibilities are described in the thesis. There is a list of technological ways how to create a storytelling map in the internet environment. At the end an own web map application with signs of storytelling was designed and created. This application was made by the HTML language and Google Maps API. The application was tested by a group of students.
Vedoucí práce: Zdeněk Stachoň
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2016
Keywords: internet; kartografie; vyprávění; cartography; Internet; storyteling; diplomové práce; master's theses