Kartografické možnosti Storytellingu v prostředí internetu - Svobodová, Alena (2016)
Tato diplomová práce se zabývá propojením kartografických metod a konceptu storytellingu v prostředí internetu. Zabývá se využitím těchto metod jako edukačního nástroje. Uvádí příklady existujících online map a hodnotí je. V této práci jsou definovány hlavní pilíře propojení kartografie a storytellingu a popisány jejich možnosti. Je zde uveden výčet technologických možností tvorby storytellingových map v prostředí internetu. V závěru je navržena a vytvořena vlastní webová mapová aplikace s využitím prvků storytellingu. Tato aplikace je vytvořena pomocí jazyka HTML a Google Maps API. Aplikace je otestována skupinou žáků.