Právní zastoupení územně samosprávného celku v občanském soudním řízení - Scholzová, Renata (2013)
Práce reaguje na změny, které nastaly v rozhodovací praxi Ústavního soudu v posledních dvou letech v oblasti náhrady nákladů právního zastoupení v občanském soudním řízení, pokud advokát zastupuje územně samosprávný celek. Práce obsahuje přehlednou prezentaci změn přijatých soudy v dané oblasti a rozbor nejvýznamnějších argumentů Ústavního soudu pro jeho závěr, že právní zastoupení je v případě územně samosprávných celků neúčelně vynaloženým nákladem a že si mají územně samosprávné celky zajišťovat hájení svých zájmů u civilních soudů vlastními prostředky.