Vztah mezi právem na přístup k informacím a právem na ochranu soukromí a osobních údajů ve veřejné správě - Reedová, Markéta (2013)
Disertační práce se zabývá vztahem ústavně chráněného práva na informace a práva na ochranu soukromí a osobních údajů. Je rozdělena do úvodu, pěti hlavních částí a závěru. První část je věnována popisu výchozí situace a stanovení cílů práce. V druhé části jsou rozebrány některé obecné pojmy a třetí část navazuje popisem rozdílných přístupů, které se v jednání veřejné správy vyskytují. Čtvrtá část se zabývá právním ukotvením obou práv. V páté části jsou pak identifikovány nejčastějších příčiny střetu práva na informace a práva na ochranu soukromí a osobních údajů. Jsou zde uvedeny konkrétní příklady a důkladněji je rozebrán probíhající spor, který se týká požadavků na zveřejňování výše platů a odměn pracovníků veřejné správy. V poslední části je práce shrnuta a uzavřena autorovým hodnocením.