Vývoj školství v českých zemích a výkon samosprávy v oblasti školství na území hl. m. Prahy v období od josefínských reforem do roku 1939 a od roku 2004 po současnost - Kocourková, Iva (2013)
Tématem práce je vývoj školství v českých zemích a výkon samosprávy v oblasti školství na území hl. m. Prahy v období od josefínských reforem do roku 1939 a od roku 2004 po současnost. Toto dlouhé časové období bylo rozděleno do pěti úseků; první úsek začíná v polovině 18. století a končí rokem 1869, druhý usek je od roku 1869 do roku 1918, třetí úsek pak od roku 1918 do roku 1939, čtvrtý nekomparovaný úsek je od roku 1939 do roku 2004 a poslední úsek od roku 2004 po současnost.