Výzkum flóry cévnatých rostlin a mechorostů severovýchodní Moravy - Tkáčiková, Jana (2016)
Práce se věnuje výsledkům výzkumu flóry cévnatých rostlin a mechorostů na území severovýchodní Moravy s důrazem na území Vsetínska. Soubor vybraných publikací obsahuje nálezy taxonů, které jsou pro dané území nové, dále významnější taxony z kategorií kriticky ohrožených, silně ohrožených a ohrožených taxonů, zejména dosud nepublikované z některého ze zahrnutých fytochorionů (nebo po delší době znovunalezené) a také nové lokality v regionu velmi vzácných taxonů nebo fytogeograficky zajímavých taxonů. Z cévnatých rostlin jsou to Campanula cervicaria, Centaurium pulchellum, Chenopodium vulvaria, Cirsium pannonicum, Crepis praemorsa, Gentiana cruciata, Geranium sanguineum, Herniaria glabra, Hypericum humifusum, Isolepis setacea, Leucojum aestivum, Lythrum hyssopifolia, Myosotis sparsiflora, Platanthera chlorantha, Polystichum braunii, Polystichum xluerssenii, Potentilla supina, Ranunculus arvensis, Rosa sherardii, Teucrium chamaedrys, Teucrium scorodonia, Thlaspi perfoliatum, Trifolium alp