Podnikání podle občanského zákoníka č. 89/2012 Sb. - Karas, Ladislav (2014)
Cílem této práce je popsat dopad nového občanského zákoníku na podnikání v České republice. Práce hodnotí, zda převažují změny pozitivní a zda jsou pro situaci na tuzemském trhu přínosné. Práce se snaží o komplexní pojetí všech institutů v novém občanském zákoníku, které se dotýkají podnikání. Zároveň se ale zaměřuje i na problematické body nové úpravy.