Nauka o zboží organickém - Zálešák, Hubert, 1895-1955 (Ing. R. Mikuta v nár. správě, 1949)
"Knížka je určena pouze jako stručná příručka a pomůcka k rychlému poučení a orientaci jednak mladým pracovníkům, kteří v nové době nastoupili svá zaměstnání v obchodě a distribuci, jednak učitelům a studujícím odborných škol, pokud nové učebnice nauky o zboží organickém nebudou vydány." Obs.: I. Úvod. (Základní pojmy,) II. Drogy. III. Dřeva. IV. Přirozená barviva. V. Rostlinné šťávy. VI. Tuky, vosky a výrobky z nich. VII. Technicky důležité látky živočišné. VIII. Kůže a kožišiny. IX. Zboží textilní a papír. X. Potraviny a pochutiny. Rejstřík. Seznam použité literatury.