Karuselové podvody - Šefčík, Michael, 1990- (2015)
Cílem práce je navrhnout legislativní řešení, resp. z již navrhovaných vybrat taková, která by omezila a (pokud možno) i vymýtila karuselové podvody. V první kapitole je uvedena základní charakteristika DPH a je shrnut historický vývoj normativní regulace DPH na unijní úrovni. Ve druhé kapitole je vysvětlen princip karuselových podvodů. Třetí kapitola se zabývá současnými možnostmi potírání karuselových podvodů z pohledu judikatury Soudního dvora Evropské unie. Ve čtvrté kapitole jsou analyzovány a porovnávány jednotlivé návrhy řešení karuselových podvodů z hlediska jejich funkčnosti a případných nedostatků. Po provedené analýze a komparaci jsou pro praktickou aplikaci doporučena dvě řešení karuselových podvodů.