Skalky a skalničky - Mašín, Emil (Orbis, 1969)
Mimo informace o zakládání a ošetřování skalek a skalniček přináší publikace asi 400 druhů a odrůd skalniček, které autor vybral podle jejich vzhledu, odolnosti proti mrazu, dosažitelnosti a malých nároků na pěstování. Při popisu uvádí domovinu rostlin a pro lepší orientaci zaznamenává u názvů skalniček i jejich synonyma.