Cestopis ovocnáře - Pieniążek, Szczepan Aleksander, 1913-2008 (Státní zemědělské nakladatelství, 1967)
Známý polský ovocnář, ředitel Výzkumného ústavu ve Skierniewicích a předseda světové ovocnářské sekce, shrnul v knize své dlouholeté zkušenosti z cest za poznáním světového ovocnářství. Kromě odborných poznatků o pěstování tropických, subtropických a běžných druhů ovoce informuje o stavu a organizaci ovocnářství v jednotlivých státech, seznamuje s jejich podílem na světové produkci ovoce a zajímavě vypráví i o svých osobních dojmech a zážitcích.