Nekalosoutěžní a jiná ochrana nezapsaných označení - Mikolajek, Ivo (2015)
Tato práce se zabývá ochranou nezapsaných označení. Jádrem práce je výklad o nekalosoutěžní ochraně nezapsaných označení a o ochraně nezapsaných označení ve vztahu k zapsaným předmětům průmyslových práv (ochranné známky, obchodní firma, průmyslové vzory). Práce se věnuje i veřejnoprávním aspektům ochrany nezapsaných označení. V poslední části je provedena krátká komparace české nekalosoutěžní ochrany s ochranou v rámci skandinávského modelu nekalé soutěže. V závěru je ochrana poskytovaná nezapsaným označením v českém právu zhodnocena jako dostačující.