Algorithmic construction of the Postnikov tower for diagrams of simplicial sets - Filakovský, Marek (2016)
Hlavním cílem této práce je popis algoritmu, který pro konečný diagram jednoduše souvislých simpliciálních množin, zkonstruuje jeho n-patrovou Postnikovovu věž. Při použití Elmendorfovy věty je tento výsledek aplikovatelný i na algoritmické výpočty v ekvivariantní algebraické topologii. Dále uvádíme algoritmus, který pro dané simpliciální zobrazení mezi konečnými simpliciálními prostory rozhoduje, zda je toto homotopické s triviálním zobrazením.