Použití transkraniální magnetické stimulace k modulaci řečových a kognitivních poruch u pacientů s neurodegenerativním onemocněním mozku - Eliášová, Ilona (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na použití transkraniální magnetické stimulace k modulaci řečových poruch u pacientů s Parkinsonovou nemocí a kognitivních poruch u pacientů s amnetickou formou mírné kognitivní poruchy a Alzheimerovou nemocí. V práci jsou popsané akusticky zpracované řečové parametry a jednotlivé neuropsychologické testy, ve kterých bylo dosaženo zlepšení příznaků.