Dijeslova ta dijeslivni utvorennja jak džerelo formuvannja jurydyčnoji terminolohiji (komparatyvne doslidžennja na materiali českoji ta ukrajinskoji mov) - Lytvynyuk, Olga (2015)
Předkládaná disertační práce se věnuje komparativnímu výzkumu ukrajinské a české právní terminologie, vyjádřené slovesy a slovesnými odvozeninami a má za cíl zjistit roli verbů a deverbativů v právní terminologii a ukázat specifika jejich slovotvorby a překladu