Meióza u čeledi Bovidae: mezidruhové srovnání meiotické synapse a rekombinace meiotických chromozomů - Šebestová, Hana; Rubeš, Jiří, 1950-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta (2015)
Cílem projektu je srovnat průběh meiózy u samců příbuzných druhů čeledi Bovidae při znalosti odlišností jejich karyotypu. Hlavní metody jsou molekulární cytogenetika, imunofluorescence, FISH.
The main aim of this thesis is comparative study of male meiosis in members of family Bovidae. The molecular cytogenetics and immunofluorescence are the main methods.
Vedoucí práce: Jiří Rubeš
Součástí přílohy je pět separátních článků
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Text český, přílohy v angličtině
Keywords: fluorescenční protilátková technika; genetická variace; homologní rekombinace; hybridizace in situ fluorescenční; karyotyp; meióza; synaptonemální komplex; turovití; zárodečné buňky; Bovidae; Fluorescent Antibody Technique; Genetic Variation; Germ Cells; Homologous Recombination; In Situ Hybridization, Fluorescence; Karyotype; Meiosis; Synaptonemal Complex; disertace; dissertations