Regulace onkoproteinu Mdm2 v normálních a nádorových buňkách - Cetkovská, Kateřina (2015)
Disertační práce sestává ze třech různých projektů věnovaných studiu onkoproteinu Mdm2. Cílem prvního projektu bylo identifikovat a charakterizovat nové regulátory proteinu Mdm2. Druhý projekt byl zaměřen na studium centrální části proteinu Mdm2 - kyselé domény. V minulosti bylo prokázáno, že kyselá doména je důležitá pro degradaci p53, nicméně její přesná funkce při tomto procesu nebyla objasněna. Ve třetím projektu byla analyzována souvislost polymorfismu SNP309 s rozvojem léz děložního hrdla u žen infikovaných virem HPV, a dále možný vliv hormonální antikoncepce jako ko-faktoru. Tento projekt byl realizován v rámci šestiměsíční stáže na Universidade Federal de Pernambuco v Brazílii.