Biogeographical patterns of species assemblages in the Czech Republic - Divíšek, Jan, 1984- (2015)
V této práci se zaměřuji na popis, numerickou kvantifikaci a mapování distribuce biologických společenstev České republiky. Hlavní pozornost věnuji fauně našeho území, především savcům, ptákům, plazům, obojživelníkům a okrajově motýlům. Kromě toho jsem se však zaměřil také na přírodní biotopy, které jsou představovány rostlinnými společenstvy a mohou tak, do určité míry, zastupovat flóru České republiky. Hlavní cíle této práce mohou být shrnuty do následujících čtyř témat, z nichž každé je představováno jedním publikovaným článkem či doposud nepublikovaným manuskriptem.