Odpovědnost zaměstnance za škodu v pracovněprávních vztazích - Havlasová, Markéta (2015)
Tato práce se zabývá odpovědností zaměstnance za škodu v pracovněprávních vztazích, a to jako odpovědností obecnou, tak odpovědností zvláštní. Kapitoly práce pojednávají o obecných předpokladech odpovědnosti, prevenční povinnosti, odpovědnosti zaměstnance za schodek na svěřených hodnotách, které je zaměstnanec povinen vyúčtovat včetně účetních a daňových souvislostí, odpovědnosti zaměstnance za ztrátu svěřených věcí. Také je komparována problematika odpovědnosti za škodu zaměstnance v sousedních zemích, a to na Slovensku, v Polsku a v Německu. V závěru je pojednáno i o souvislostech s novým občanským zákoníkem.